Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Pissebedden in het huis van een ongediertebestrijder

Een ongediertebestrijder van de Afdeling Bestrijding van Dierplagen in Wageningen vertelt over de bestrijding van pissebedden in zijn eigen huis.

Dagelijks een paar pissebedden

Het aantal pissebedden dat de woning met ons deelt is volgens mij niet onrustbarend. Iedere dag komen we er wel een aantal tegen, die zich door de hal verplaatsen of zich in het toilet ophouden. Vooral in het toilet kan ik in alle rust hun gedragingen bestuderen en heb ik het gevoel veel overwerk te verrichten. Het zijn wonderlijke dieren deze landkreeften, die zich steeds beter thuis blijken te voelen in onze woning. Op een zeker moment begint het mijn vrouw echter te vervelen en na de opmerking dat ze de Afdeling Bestrijding van Dierplagen Wageningen wil inschakelen, ga ik op onderzoek uit.

Een lekke waterleiding verholpen door pissebedden

Deze kruipruimte is altijd al vochtig geweest, zodat ik er weinig vertrouwen in heb om hier iets te ontdekken. Onder de vloer zie ik vele pissebedden, die zich in het schijnsel van mijn zaklantaarn verplaatsen. De ruimte blijkt toch veel natter te zijn dan ik had gedacht en de tussenmuur naar de buren is zelfs drijfnat. Ik wring mijn hoofd in de meterkast en vind eindelijk een verklaring voor de beschimmelde tassen, schoenen en kleding, die hier hun rustplaats hebben. Het water loopt hier langs de muur naar beneden richting kruipruimte en pissebedden. Op zolder blijkt de waterleiding lek te zijn, net waar deze in de leidingkoker verdwijnt. In de loop der jaren is de opening waarschijnlijk verder uitgesleten, waardoor de vochtigheid en het aantal pissebedden steeds toenam. Na de loodgieter verdwijnen nu ook de pissebedden en houd ik me weer bezig met het bestuderen van de verjaardagskalender. Toch zorgden de pissebedden ervoor dat grotere schade werd voorkomen en daarvoor ben ik ze nog steeds dankbaar.

P.C. Groebe
Rat en Muis, 34 (3/4) 1986 pag 92

Meer informatie de bestrijding van pissebedden


© 2015 Kijk Op Ongedierte