Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

De tijgermug

De tijgermug ofwel de Aziatische tijgermug (Aedes albopictus) komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Van daaruit heeft de mug zich de afgelopen jaren verspreid over grote delen van de wereld. In eerste instantie werd in Nederland tijgermuggen aangetroffen in, uit Zuid China geïmporteerde, Lucky Bamboo. Deze plantjes worden in water getransporteerd waarin de mug, als eitje of als larf, kan overleven.

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

De tijgermug wordt aangemerkt als invasieve exoot

de-tijgermug

Bron: https://commons.wikimedia.org/

Een exoot is een dier, plant of ander organisme, die van nature niet in Nederland voorkomt, maar door menselijk handelen hier terecht is gekomen. Wanneer een exoot zich in onze natuur thuis voelt en zich snel kan vermeerderen, spreken we van een invasieve exoot.

Tijgermuggen kunnen steken

Deze steken kunnen pijnlijk zijn en allergische reacties veroorzaken. Een met chikungunya of dengue besmette mug kan dit virus overdragen op de mens, hoewel het risico op besmetting op dit moment laag is.

Tijgermuggen bij bandenimporteurs

Sinds enkele jaren worden tijgermuggen ook gesignaleerd op bedrijven die handelen in gebruikte banden. Ook dit jaar zijn ze bij een aantal bedrijven weer gesignaleerd. De muggen ontwikkelen zich in het water dat in de banden blijft staan.

Bestrijding van de tijgermug

De signalering van de tijgermug gebeurt door het Centrum monitoring Vectoren (CMV) dat drie jaar geleden als onderdeel van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is opgericht. Alhoewel het waarschijnlijk is dat de mug zich op zeker moment in Nederland zal vestigen, worden er maatregelen genomen om dit zo lang mogelijk tegen te houden. Om die reden worden bestrijdingsacties uitgevoerd bij diverse bandenbedrijven. De bestrijding wordt onder coördinatie van de NVWA uitgevoerd. In opdracht van het NVWA ondersteunt het KAD deze bestrijding. De bestrijding wordt uitgevoerd door Traas ongediertebestrijding.

Meer informatie over muggen en de bestrijding ervan

Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte