Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Muggen bestrijden met pompen en pvc-lijm

Een ongediertebestrijder van de Afdeling Bestrijding van Dierplagen in Wageningen vertelt over de bestrijding van steekmuggen die zijn buren plaagden.

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Gegons van duizenden muggen in de kruipruimte

Bron: https://commons.wikimedia.org

Dit voorjaar klaagden mijn buren over steekmuggen, die hun naam eer aandeden met achterlating van gevoelige plekken. Overlast door steekmuggen is vaak te wijten aan water onder de vloer, dus kijk ik na een half jaar (zie tip één), eerst maar weer eens in de eigen kruipruimte. Deze is op de doorgang onder de funderingsbalk na redelijk droog en zowel pissebedden als muggen blijken afwezig. Bij mijn buren tref ik een geheel andere situatie aan. Hier klinkt het gegons van duizenden muggen. Een egale wateroppervlakte bedekt een groot deel van de kruipruimte. Met een geleend apparaat pompen de buurman en ik het water weg en baggeren onder de funderingsbalk door om de afvoer van het keukengedeelte te bekijken. Er is hier geen spoor van lekkage te bekennen, dus zal het misschien toch wel grondwater zijn.

Muggen bestrijden met pompen en pvc-lijm

Buurman nummer drie meent dat zijn kruipruimte droog is, maar na ons onderzoek trekt hij zijn bewering snel in. De pomp verricht goed werk, waardoor we ook hier het gedeelte onder de keuken kunnen bekijken. Na het opendraaien van de keukenkraan stroomt het water rechtstreeks onder de vloer. Op de afvoer ontbreekt een afsluitdop en op de vraag hoelang dit al het geval is, krijgen we geen antwoord. Uiteindelijk hebben we toch de oorzaak gevonden en een eenvoudige afsluitdop met een beetje pvc-lijm voorkomt verdere problemen. Ook hier wezen plaagdieren ons erop dat er iets aan de hand moest zijn, waarna we met een simpele handeling het wegdrijven van ons woonblok wisten te voorkomen. P.C. Groebe Rat en Muis, 34 (3/4) 1986 pag 92-93

Meer informatie over muggen en de bestrijding ervan

Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte