Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Herfst? Houd muizen buiten

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook bij de bestrijding van muizen. Als het u lukt om muizen buiten te houden, dan hoeft u ze binnenshuis ook niet te bestrijden. U spaart daarmee het milieu en uw portemonnee. Kijk-op-ongedierte geeft een aantal tips waarmee u muizenoverlast in huis kunt voorkomen.

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Muizen niet extra lokken

Zorg er altijd voor dat u muizen niet lokt door rondzwervende voerresten. Een kippenhok vlak bij huis is de ideale plaats voor muizen. Ruim alle voerresten in het hok op. Bescherm de voorraden voer afdoende tegen muizen. Als het sneeuwt, gaan we allemaal weer de vogels voeren. Denk erom dat u dan ook de muizen voert. Beperk de voerhoeveelheid daarom zodat de vogels alles opeten.

Houd uw huis en de stallen muisdicht

Bijna niemand weet het maar muizen kunnen door een opening van 5 mm doorsnee in uw woning en of stal binnenkomen. Dat is een heel klein gaatje. Zorg er dus voor dat ook de kleinst mogelijke openingen gedicht worden. Gebruik voor het afdichten hard materiaal dat niet gemakkelijk weg te knagen is.

Ontdek tijdig muizen met permanente lokaaspunten

Bij het bestrijden van muizen is het heel belangrijk om hun aanwezigheid op tijd te ontdekken. Plaats daarom ook als u geen last van muizen of ratten heeft, langs looproutes een aantal voerdozen. Controleer deze permanente lokaaspunten eens per drie tot vier weken. Wordt er niet van gegeten, dan is er niets aan de hand. Ontdekt u nieuwe activiteit van muizen, dan moet u het voer vervangen en meer muizengif of een muizenval plaatsen.

Meer informatie over de bestrijding van muizen
Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte