Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Muizen stank: veldmuizen meestal de boosdoener

In het open veld maken roofvogels dankbaar gebruik van een bijzondere eigenschap van muizenurine. Deze geeft namelijk ultraviolet licht af, dat roofvogels kunnen zien. Niet elke muis wordt echter slachtoffer van zijn eigen urine. Aangekomen bij onze huizen heeft een veldmuis aan een gaatje van een halve centimeter voldoende om in de spouw te komen. Een open stootvoeg, een kierend kozijn of een niet helemaal vastzittende dorpel is voldoende.
Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.
Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Urine van een muis in huis veroorzaakt stank

Eenmaal in huis aanbeland hebben wij vooral last van de typische geur van de urine. Mannelijke muizen gebruiken urine om hun territorium af te bakenen. De urine van een mannetjesmuis ruikt daarom veel sterker dan de urine van een vrouwtje. Naarmate de muizen in een grotere groep voorkomen, zal het territoriumgedrag van de mannetjes toenemen. Je zou dan ook kunnen veronderstellen dat een sterkere, voor ons waarneembare, muizengeur betekent dat er meer muizen zijn.

Diervriendelijke manier om muizen te verjagen

Muizen gebruiken hun neus goed. Ze ruiken een kat al op afstand en hebben een hekel aan de geur van kamfer, kruizemunt,  pepermunt, wilde kamille en oleander. Wij mensen vinden deze geuren doorgaans best aangenaam. We zouden dan ook een paar blaadjes van één of meer van de genoemde planten kunnen drogen en fijnwrijven om vervolgens het poeder op de hangplekken (of de plasplaatsen) van de muizen uit te strooien. Of het echt werkt?

Muizen gif als enig alternatief

Muizen die op de loop gaan voor de geur van uw diervriendelijke muizenbestrijding verplaatsen natuurlijk uw probleem. Vooral in de wintermaanden zoeken veldmuizen de warmte van onze huizen op. Met een traditionele muizenval zijn deze kleine rakkers moeilijk te vangen. Ze zijn in staat de kaas uit de klem te eten zonder dat deze af gaat. Het is erg moeilijk om ervoor te zorgen dat er in huis niks eetbaars voor de muizen aanwezig is. Hun goede neus brengt de muis naar het voedsel en een plastic of kartonnen verpakking is in een mum van tijd open geknaagd. Dan rest alleen maar muizenbestrijding met vergiftigd lokaas.

Meer informatie over de bestrijding van muizen
Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte