Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Resistentie bij bestrijding muizen voorkomen

Resistentie tegen muizengif betekent dat het ongedierte bestand is tegen de werkzame stof in het bestrijdingsmiddel. Voordat resistentie optreedt sterven veel muizen. Maar enkele muizen blijven in leven omdat ze beter tegen het gif kunnen. Zij planten zich voort en verspreiden zo deze erfelijke eigenschap. Op een gegeven moment werkt het gif niet meer. De muizen zijn resistent geworden.

Verschillende werkzame stoffen

De naam van het product zegt voor wat resistentie betreft niet veel. Er zijn vaak veel verschillende merken, die allemaal dezelfde werkzame stof hebben. Daarom moet u op de werkzame stof letten als u resistentie wilt voorkomen. Werkzame stoffen die we regelmatig tegenkomen zijn:

  • Brodifacoum
  • Bromadiolon
  • Difenacoum
  • Difethialon
  • Flocoumafen

In dit artikel vindt u een overzicht van alle merken met deze werkzame stoffen. Wij adviseren om bij toepassing van muizengif de producten regelmatig af te wisselen. Let er daarbij op dat u bestrijdingsmiddelen met verschillende werkzame stoffen gebruikt. Zo houden we een muizenplaag beheersbaar.

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Meer informatie over de bestrijding van muizen
Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte