Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Cement om spitsmuizen te bestrijden

Hieronder een verhaal uit de praktijk van een ongediertebestrijder over een simpele maatregel om spitsmuizen in huis te bestrijden.

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Het is alweer enkele jaren geleden dat ik een Woningbouwvereniging er nog net van kon weerhouden de riolering van een woning met stankproblemen op te graven. Oorzaak van de stank waren de zich in de woning ophoudende huisspitsmuizen, die hun stankklieren af en toe niet konden bedwingen. Dat niet alle huiseigenaren en bewoners bij stank in de woning aan spitsmuizen denken bleek onlangs weer eens.

Stank bij huis? Denk aan spitsmuizen!

Op bezoek bij een Woningstichting werd ik meegenomen naar een object waar de bewoners al jaren hinder ondervonden van stank in de woning. Het betrof een hoekwoning van een blok. De stank was zo hevig dat de huiseigenaar ten einde raad grondmonsters heeft laten nemen omdat gedacht werd aan één of andere bodemverontreiniging. De rekening a ƒ 1.200,-- loog er niet om en omdat de uitslag van het onderzoek verder niets opleverde werd verder naar de oorzaak gezocht. Na het openbreken van de spouwmuur werden voldoende aanwijzingen gevonden om een bestrijdingsbedrijf in te schakelen. Dit bedrijf determineerde de in de spouw gevonden uitwerpselen als die van spitsmuizen en zette in de spouw giftig lokaas op basis van een vetproduct uit.

Spitsmuizen bestrijden = spitsmuizen weren

Het lokaas werd door de zich met dierlijke producten voedende spitsmuizen opgenomen, maar toch waren de bewoners nog niet geheel bevrijd van de stank. Aangezien de bestrijding van spitsmuizen alleen bestaat uit het treffen van weringsmaatregelen werd door mij één ventilatievoeg in het bijzonder en de overige ventilatievoegen in het algemeen aangemerkt als oorzaak voor het binnendringen van de spitsmuizen. Met enige kennis van zaken, een beetje cement en enkele ventilatieroostertjes had de huiseigenaar zich dus een paar duizend gulden kunnen besparen.

P.C. Groebe
Dierplagen en Milieu, 39 (2/3) 1991, pag 48

Meer informatie over de bestrijding van muizen
Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte