Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Kunnen composthopen of compostsilo's ratten lokken?

Bruine ratten zijn alleseters en alle soorten voedsel en voedselresten als aardappelschillen, groenteafval et cetera rekenen zij tot hun menu met een duidelijke voorkeur voor het beste voedsel dat voorhanden is.

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Ja, composthopen kunnen ratten aantrekken

Voedselresten die naast een compostsilo terechtkomen zullen 's nachts door ratten worden geconsumeerd zodra deze bij hun omzwervingen op zoek naar voedsel worden gevonden.

Hoe zorgen dat ratten en muizen niet bij voedselresten kunnen?

Indien voedsel en voedselresten buitenshuis worden opgeslagen en men wil voorkomen dat deze bereikbaar zijn voor ratten (en muizen) dan dient de opslag te geschieden in een ruim die rondom is afgesloten met fijnmazig gaas. De openingen van het gaas dienen niet breder te zijn dan 0,5 centimeter. Het gaas dient ook aan de bovenzijde te worden aangebracht, alsook te worden ingegraven tot 75 centimeter onder het maaiveld om te voorkomen dat ratten door het graven van holen bij de voedselbron kunnen komen.

compostsilo om ratten te bestrijden

Mogelijk kan compostsilo bezoek van ratten ontmoedigen

Indien een zogenaamde compostsilo goed wordt gebruikt zodat buiten de silo geen voedsel bereikbaar is, dan zal dit in de praktijk wellicht rattenbezoek voorkomen.

Bron: Rat en Muis Jaargang 30(1/2)1982

Meer informatie over de bestrijding van ratten
Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte