Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Ratten bestrijden met hun eigen succesformule

Het maakt ratten niet zoveel uit wat het voedselaanbod is: ze eten gewoon alles. Voor de meeste mensen zijn ratten lastig ongedierte, maar sommige beschouwen ze als "succesvol". Hoezo?

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Overal ter wereld ratten en hun verwanten

In het dierenrijk wordt de rat ingedeeld bij de orde van de knaagdieren, onderorde Myomorpha. Dieren van deze onderorde zijn bijna overal ter wereld te vinden. Er zijn wel duizend verschillende soorten Myomorpha. Dit is bijna een kwart van alle bekende zoogdieren. Als je je op zoveel plekken in zulke aantallen weet te handhaven, dan ben je succesvol.

Ratten knagen en kauwen beter

Onderzoekers denken dat dit succes te maken heeft met een eigenschap die de rat met de andere Myomorpha gemeen heeft: ze zijn in staat om alles eten. Dit is anders voor knaagdieren die niet tot de Myomorpha behoren, zoals eekhoorn en cavia. Die zijn specialist in respectievelijk knagen en kauwen. Ratten kunnen zowel knagen als kauwen én dan ook nog beter. Althans, dit stellen onderzoekers op grond van computermodellen en virtuele dieren.

Rattenbestrijding met hun eigen succesformule: zorg dat ze niet kunnen eten

Over dit onderzoek staat een interessant nieuwsberichtje op de site van de Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging. En zo zijn zowel liefhebber als bestrijder geïnteresseerd in dezelfde achtergrondinformatie. Kennis is macht. Het is maar net hoe je het bekijkt. Ratten zijn succesvol omdat ze alles kunnen eten. Rattenbestrijding bestaat dus in de eerste plaats uit ervoor zorgen dat ze niets te eten hebben.

Meer informatie over de bestrijding van ratten
Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte