Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Rattenkeutels gedetermineerd

In Dierplagen en milieu 44 (1) 1996 (een publicatie van de toenmalige Afdeling Bestrijding van Dierplagen van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) staat een artikel over uitwerpselen van zoogdieren. Kijk op Ongedierte licht er de informatie over ratten uit.
Heeft u keutels gevonden en wilt u hierover informatie of advies?

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Grote hoeveelheid keutels van de bruine rat bijeen

bruine rat uitwerpselen De uitwerpselen van de bruine rat (Rattus norvegicus Berkenhout) zijn cilindervormig, aan een zijde puntig en aan de andere zijde afgerond, met een wat grove structuur. De samenstelling van de uitwerpselen is homogeen. De kleur is meestal donkerbruin tot zwart. Dit is wel afhankelijk van het voedsel dat ze opnemen. De bruine rat is een alleseter; granen, groenten, fruit, weekdieren en vlees worden gegeten. De lengte van de keutel is 12 - 15 mm, de breedte 5 - 7 mm en de kleur is variabel. Ze worden vaak in grote hoeveelheden bijeen gevonden. Één rat produceert ongeveer 40 keutels per dag.

Keutels van zwarte rat bijna altijd binnen gebouwen

zwarte rat uitwerpselen De uitwerpselen van de zwarte rat (Rattus rattus L.) zijn krom spoelvormig met een spits uiteinde. De kleur is bruin-zwart, de lengte is 9 - 12 mm en de breedte is 4 - 5 mm. De samenstelling van de uitwerpselen van de zwarte rat is homogeen. De uitwerpselen van de zwarte rat liggen meer verspreid dan die van de bruine rat. Ze worden bovendien bijna altijd aangetroffen binnen gebouwen. De zwarte rat eet diverse plantaardige producten zoals granen, vruchten, meel en zaden. Klein fruit wordt ook graag opgenomen.

Meer informatie over de bestrijding van ratten
Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte