Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Rattenbestrijder kan de pot op

Een verhaal uit de oude doos over ratten die het bewoners en een ongediertebestrijder bepaald niet gemakkelijk maakten.

Wilt u ook van dergelijke spitsvondige ratten af? Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Een beest dat in de WC springt

In een gezin werd ruzie gemaakt, daar een huisgenoot de ander beschuldigde van het laten verdwijnen van de veters uit de schoenen. Ook bleek dat het stuk zeep uit de magnetische zeephouder weg was. Achter de wasmachine was het een grote bende van uit elkaar gerukt en verscheurd maandverband, een stukgevreten plastic tasje, stukken van het strijkplankdek en ook het magneetje van de zeep met restjes zeep er aan werd gevonden. Overal lagen uitwerpselen. Nergens was een gat te ontdekken waar een dier door binnen zou kunnen komen. Nadat het zware houten deksel van de WC-pot 's nachts was gesloten bleken de volgende dag de doppen aan de onderkant van het deksel te zijn aangevreten. De buren hadden in hun toilet een beest op de rand van de WC zien zitten dat er in sprong toen de deur van het toilet openging.

Bestrijding van een of meer ratten in de huisaansluiting op het riool

Acht weken daarvóór was het blok van 2 woningen aangesloten op een gesloten rioleringssysteem. Tijdens de werkzaamheden moeten een of meer ratten in de huisaansluiting van de riolering aanwezig zijn geweest en zo gevangen zijn. Afval dat in het riool terechtkwam vormde een uitstekende voedingsbron. Pogingen om de rat(ten) te bestrijden met rattenkorrels, vergiftigd graan en gehaktballen, hadden geen resultaat omdat er niet van het aangeboden lokaas werd gegeten. Pogingen gedurende 14 dagen met een rattenval beaasd met resp. brood en gehakt vlees leverden als resultaat elke morgen alleen maar rattenkeutels en viezigheid in de WC op. Een halve fles bleekmiddel in de toiletpot vormde voor de rat(ten) geen beletsel om in de WC-ruimte te komen. De aanwezigheid van ratten en de steeds optredende vervuiling leverde voor de bewoners veel hinder op, om nog maar niet te spreken van de mentale schade: men durfde van angst bijna niet meer naar de WC. Onze te hulp geroepen voorlichtingsambtenaar D. P. Kempe adviseerde vergiftigde vetbollen aan te brengen in het rioolsysteem, zowel in een spoelput als in de rioolput.

Rattengif en rattenval verhelpen uiteindelijk de overlast

Uiteindelijk had plaatsing van een rattenval ook resultaat, er werd één rat gevangen in het toilet. Nadien werden noch ratten, noch sporen van ratten meer aangetroffen. De bewoners waren tevreden: geen ruzie en geen hinder meer.

Afdeling Bestrijding van Dierplagen Wageningen
Rat en Muis, Jaargang 32, 2e kwartaal, augustus 1984, pag 65

Meer informatie over de bestrijding van ratten
Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte