Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Rattenplaag in het Duitse Hameln

De Duitse stad Hameln liet begin november 2008 via een woordvoerder weten dat de gemeente met een heuse rattenplaag te maken had. De uit het sprookje van de Rattenvanger van Hamelen bekende stad in Nedersaksen wist zich geen raad met de ratten. Aan de rand van de stad, in de nabijheid van een gebied met veel volkstuintjes, was het aantal ratten explosief toegenomen. De gemeente voelde zich genoodzaakt een persbericht rond te sturen.

De rattenvanger volgens de gebroeders Grimm

Heel lang geleden, in de zomer van 1284, kampte de stad Hameln eveneens met een rattenplaag. De bevolking schakelde een rattenvanger in. Het bezwoer de ratten met zijn fluit. De ratten liepen achter hem aan waarna ze verdronken in de rivier de Wezer. Wat er gebeurde toen de bevolking van Hameln weigerde om de rattenvanger te betalen, is ons allen bekend.

Deze keer geen fluit nodig

Net als in Nederland zijn in Duitsland rattenbestrijdingsmiddelen ruim voor handen. Dat was niet het probleem. Voor de gemeente was het echter niet mogelijk om tot bestrijding over te gaan omdat er onduidelijkheid was over het eigendom van de door ratten bezette gebieden. Deze volkstuintjes werden daardoor heuse vrij-plaatsen voor de ratten. Inmiddels heeft de gemeente de rattenplaag onder controle. Deze keer hadden ze geen fluitje nodig. Ze legden rattengif neer, dat minstens zo effectief bleek.

Bron: de Telegraaf , 18-11-2008; de Morgen.be, 15-12-2008

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Meer informatie over de bestrijding van ratten
Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte