Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Biologische bestrijding van bloedluis

Bloedluis is heel lastig te bestrijden. Deze mijt legt gedurende circa 6 weken 4 tot 8 eitjes per dag. Binnen 14 dagen ontstaan hieruit weer volwassen mijten. Deze beestjes vermenigvuldigen zich dus heel snel!

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Overzicht bestrijdingsmiddelen tegen bloedluis

Het had niet veel gescheeld of alle middelen tegen bloedluis waren verboden. Gelukkig zag de regering op tijd in dat dit niet de bedoeling was. Nu zijn er weer een paar middelen; meestal biologisch. Hieronder vindt u een overzicht.

Nota bene: De toelatingen worden verstrekt door het CTB. Op de website van het CTB vindt u altijd de meest recente informatie. Als u wilt weten of een product nog is toegelaten en voor wie, dan adviseren wij u om de website van het CTB te raadplegen.

Diatomeeënaarde, een natuurlijk middel

Een grondstof die van nature in onze bodem voorkomt. Diatomeeënaarde wordt om zijn schurende werking ook wel in tandpasta toegepast.
De schurende werking is ook van toepassing bij de bestrijding van rode bloedluis. De beestjes kruipen door het bloedluispoeder en schuren daarbij hun skelet open. Zij sterven vervolgens door uitdroging.

Knoflook maakt het bloed onaantrekkelijk

Door een knoflookextract aan kippen toe te dienen lusten de bloedluizen het bloed niet meer en drogen vervolgens uit. Deze zeer milieu- en kipvriendelijke manier van bloedluisbestrijding wordt vandaag de dag steeds meer toegepast. Het knoflookextract kan worden gedoseerd in het drinkwater, of door het voer worden gemengd.

Warm stoken van stallen tegen bloedluis

Geleidelijk opwarmen van stallen tot 55 à 60 °C en gedurende 1 à 2 dagen op die temperatuur houden. Totale behandeling duurt 5 tot 6 dagen. Opwarmen en afkoelen dient geleidelijk te gebeuren, om materialen in de stal de tijd te geven om uit te zetten en te krimpen. Het is belangrijk, dat de relatieve luchtvochtigheid erg laag wordt, zodat alle stadia van de parasiet uitdrogen.

Plankton, min of meer hetzelfde als Diatomeeënaarde

Natuurlijk, niet giftig poeder dat bestaat uit fossiele planktonskeletten. Het poeder heeft een sterk absorberend vermogen voor oliën en vetten. Door deze eigenschap tast het de waslaag van bloedluizen aan, waardoor ze uitdrogen en sterven. Wordt, ook in aanwezigheid van kippen, door elektrostatisch coaten opgebracht op die plekken waar de bloedluis zit. uitvangen.) Doordat niet alle bloedluizen geraakt worden, komen ze na 4 tot 5 maanden weer terug.

Anti-bloedluisstal maakt het de luizen moeilijk

Speciaal ontwikkelde scharrelstalinrichting, waarbij de voer- en drinklijnen en zitstokken zijn opgehangen aan metalen “portalen” om het de luizen zo moeilijk mogelijk te maken om ‘s nachts bij de kip te komen Het materiaal en de constructie zijn bloedluisonvriendelijk (weinig verstopplekjes), al dan niet uitgevoerd met luizen-opvangbakjes, waarin een bestrijdingsmiddel kan worden gedaan.

Tempexkevers, tegenwoordig Piepschuimkevers als natuurlijke vijand

Piepschuimkevers schijnen rode bloedluizen op hun menu te hebben. Maar met piepschuimkevers haalt u weer een ander probleem in huis. Wij vragen ons dus af of het raadzaam is om deze beestjes in te zetten.

Meer informatie over de bestrijding van rode bloedluis
Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte