Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Latrinevliegen bestrijden, een praktijkvoorbeeld

In het pand van een instelling werd hinder ondervonden van latrinevliegen (Leptocera spp.) in de lichtbakken van de grootkeuken. Het betrof een ouder pand dat recentelijk geheel gerenoveerd was. Het was aangepast aan de eisen van deze tijd en er was een nieuwe keukenuitrusting geïnstalleerd. In eerste instantie werd telefonisch geadviseerd om de bron op te sporen en te saneren. Dit bleek een probleem te zijn. Bij de renovatie was er namelijk als het ware een nieuw gebouw in een oud gebouw geplaatst. Met de gemeentelijke dierplaagbestrijder werd ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Grote bestrijdingsactie na vele spuitbussen tegen vliegende insecten

Bron: https://commons.wikimedia.org

De eigenaar van het bedrijf had in de loop der jaren al vele spuitbussen tegen vliegende insecten leeggespoten en wilde nu een grote bestrijding laten uitvoeren. De aannemer en de loodgieter die erbij betrokken werden, waren ervan overtuigd dat de riolering geen rol speelde bij de problemen omdat deze goed doorliep en er geen rioollucht te ruiken was. Door de renovatie waren er achter de nieuwe binnenmuren en boven de plafonds holle ruimten ontstaan. De indruk bestond dat de vliegjes via deze "spouwen" vanuit de voormalige kelderruimte, aangetrokken door het licht, in de lichtbakken terecht kwamen. Er werd geadviseerd de riolering bij de aansluiting op het gemeentelijk riool te controleren door deze open te leggen, met een bal af te sluiten en daarna vol te laten lopen met water. Als de riolering intact was zou het water in de bakken en toiletten blijven staan.

Riolering repareren ter bestrijding van ongedierte

Met veel tegenzin - de loodgieter en de aannemer wisten nl. héél zeker dat een en ander in orde was - heeft men het advies opgevolgd en het riool getest. Toen men binnen de kranen opendraaide was de verbazing van de bouwkundigen groot (m.u.v. de bestrijdingstechnici) toen door gaten en scheuren in de fundering aan alle kanten vuil water naar buiten gulpte en nog honderden vliegjes meesleepte. Het resultaat was dat besloten werd de gehele inpandige riolering tot aan het gemeentelijk riool te vernieuwen. Bij de uitvoering moest een groot gedeelte van de keukenvloer worden gesloopt.

Preventie hoort ook bij vliegenbestrijding

Tevens is geadviseerd het organische materiaal uit de kruipruimte te verwijderen en schoon zand in te brengen en enkele inspectieluikjes aan te brengen om bij voorkomende problemen de kruipruimte zonder grote sloopwerkzaamheden te kunnen controleren.

H. Vos
Dierplagen en milieu, 44 (2) 1996 pag 69-70

Meer informatie over vliegen en de bestrijding ervan

Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte