Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Bestrijding van latrinevliegen kan duur uitpakken

De bewoners van een bungalow kregen vorig jaar last van latrinevliegen en zochten contact met de afdeling ongediertebestrijding van een naburige gemeente. Deze wees ze op een vermoedelijke lekkage, maar om dit vast te stellen zou de vloerbedekking moeten worden verwijderd. Dit stuitte toen op problemen en met een spuitbus schoven de bewoners het probleem nog even voor zich uit.

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Bron van latrinevliegjes zit onder de vloer

Bron:http://commons.wikimedia.org

Deze zomer laten de vliegjes zich echter toch weer zien en word ik bij de zaak betrokken. Op de vensterbank in de woonkamer hebben zich alweer veel vliegjes verzameld. Ook buiten rondom de ventilatieopeningen zitten vliegjes, die net als wij van de zomerzon genieten. De vliegjes moeten onder de vloer vandaan komen, zodat we nu met toestemming van de bewoners het meubilair verplaatsen en de vastgespijkerde vloerbedekking voorzichtig losmaken. Onder de puzzel van zachtboardplaten vinden we het luik dat toegang verschaft tot de kruipruimte. Deze ruimte staat voor de helft onder water en de rioolstank laat niets te raden over. De toiletafvoer van de bovenverdieping, die door de spouwmuur loopt, is kapot. Het spoelwater stroomt rechtstreeks in de kruipruimte. De balken en houten vloer zijn al wit beschimmeld.

Latrinevliegen in huis bestrijden door onderliggend probleem op te lossen

Het is voor de onderzoeker altijd weer plezierig wanneer deze de oorzaak opspoort maar voor de huiseigenaar is de boodschap soms wat pijnlijk. De riolering repareren, vervuilde grond afvoeren, schoon zand aanvoeren en het aanbrengen van een paar extra ventilatieopeningen vormen een behoorlijke aanslag op de portemonnee. In dit geval zetten latrinevliegen ons op het spoor van een lekkage, waardoor na herstel de houten vloer behouden kan blijven en stank- en vochtproblemen tot het verleden behoren.

P.C. Groebe
Rat en Muis, 34 (3/4) 1986, pag 93-94

Meer informatie over vliegen en de bestrijding ervan

Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte