Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Vliegenbestrijding in de biologische varkenshouderij

Biologische varkenshouders geven aan dat ze nadat ze waren omgeschakeld meer last hebben gekregen van vliegen op hun bedrijf.

Vliegen bezorgen mens en dier overlast

Bron: https://commons.wikimedia.org

Vliegen worden niet alleen als lastig ervaren door veehouder en zijn dieren, maar veroorzaken ook overlast voor de buurtbewoners. Daarnaast is het bekend dat vliegen ziektekiemen kunnen overbrengen en daarmee zowel veterinaire ziekten als zoönosen (ziekten die overgaan van dier op mens) verspreiden. Vooral de kamervlieg, die zijn voedsel opneemt door het uitbraken van speeksel en het daarna weer op te zuigen speelt hierbij een belangrijke rol als overbrenger van kiemen.

Onderzoek naar vliegenbestrijding

Aize Kijlstra (Animal Sciences Group, Divisie Veehouderij, Wageningen UR, Lelystad) deed onderzoek naar Vliegenbestrijding in de biologische varkenshouderij. In dit document vindt u de resultaten.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!

Meer informatie over vliegen en de bestrijding ervan

Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte