Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Wespenbestrijding niet altijd noodzakelijk

Schakel als u last heeft van een wespennest in of bij huis, een professionele ongediertebestrijder in en loop geen onnodige risico's. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. en u krijgt een ongediertebestrijder bij u in de buurt aan de lijn. Dit gesprek is zonder verdere verplichtingen. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Wespen zorgen voor het verwijderen van andere insecten. Bestrijding wordt mede daarom alleen geadviseerd bij noodgevallen, bijvoorbeeld als wespen een gevaar vormen voor kleine kinderen.

Is bestrijding onvermijdelijk, dan kan een poedervormig insecticide aangebracht worden in de openingen (bijvoorbeeld ventilatievoegen) die tot het nest leiden. Hiervoor zijn producten beschikbaar voor particulieren. Lees voor het toepassen van deze middelen het etiket goed door! Het uitvoeren van de bestrijding dient in de avond of bij koel weer uitgevoerd te worden om de kans op een wespensteek te verkleinen.

In het geval dat u niet in staat bent de wespen zelf te bestrijden, kunt u hiervoor contact opnemen met een professionele ongediertebestrijder (085 029 85 09, lokaal tarief, ook 's avonds en in het weekeinde). Bij spoed wordt u vaak dezelfde dag nog geholpen.

Alleen limonadewespen bestrijden

In Nederland komen meer soorten limonadewespen voor. De meest voorkomende zijn de gewone wesp (Vespula vulgaris) en de Duitse wesp (Vespula germanica). Enkele andere, verwante wespensoorten die op de limonadewespen lijken zijn de Saksische wesp (Dolichovespula saxonica) en de Franse veldwesp (Polistes dominulus). Deze wespen zijn vrij ‘onschuldig’ en zullen niet snel steken. Het zou zonde zijn als deze wespen bestreden worden.

Een wespennest is eenjarig

wespennest

Bron: https://commons.wikimedia.org

Daarbij is een wespennest eenjarig en zorgen ook de Duitse en de gewone wesp niet altijd voor overlast. Bestrijding is in veel gevallen dus niet nodig en onwenselijk.

Meer informatie over wespen en de bestrijding ervan

Overzicht ongedierte en ongediertebestrijding


© 2015 Kijk Op Ongedierte