Nu hulp nodig?

Bel 085 029 85 09

(lokaal tarief, 24/7)

Gebruik het formulier

(geheel vrijblijvend!)

Ongedierte staat voor schadelijke dieren die u onaangenaamheid en last bezorgen. Ongedierte kan ziekteverwekkers op u overbrengen. Of u een (ernstige) allergische reactie bezorgen. Knaagschade door ratten, bevuilen van voedsel door muizen, stankoverlast door steenmarters, aangevreten hout door boktorren, aangetaste boeken door papiervisjes, gaten in kleding door motten. Allemaal redenen om zelf aan ongediertebestrijding te gaan doen of een professionele ongediertebestrijder in de arm te nemen.

Preventie is onderdeel van ongediertebestrijding

Als het gaat om ongedierte in huis is het devies “voorkomen is beter dan genezen”. Voedsel, water en beschutting c.q. nestelgelegenheid zijn essentiële bestanddelen in het leven van dieren. Neemt u een of meer van deze factoren weg, dan is dat een effectieve manier van ongediertebestrijding. U kunt ongedierte in huis voorkomen door bijvoorbeeld etensresten niet te laten slingeren en openingen waardoor ongedierte uw huis binnen kan glippen, te dichten.

Overal beestjes

Maar, er zullen altijd beestjes in uw huis zitten ondanks goede hygiëne- en weringsmaatregelen. Uit Amerikaans onderzoek is bekend dat er in huizen tientallen soorten insecten, spinnen, duizend- en miljoenpoten zitten, vaak zonder dat ze worden opgemerkt door de bewoners. In 50 woningen verzamelden de onderzoekers maar liefst 10.000 beestjes. En dan te bedenken dat kruipruimtes en zolders minder goed zijn onderzocht. In 6% van de huizen werden kakkerlakken aangetroffen en in 10% vlooien. In 80% van de onderzochte woningen vond men:

  • altijd kogelspinnen, spekkevers, galmuggen en mieren;
  • meestal stofluizen, rouwmuggen, trilspinnen, snuitkevers, muggen, bochelvliegen, dwergcicaden en dansmuggen.

Heeft u last van ongedierte?

Mensen en beestjes leven vaak samen, onder hetzelfde dak, zonder dat mensen zich bewust zijn van de diversiteit aan beestjes in hun directe nabijheid. Van ongedierte is dan geen sprake. Pas als er gezondheidsrisico, schade, overlast en/of stress optreedt, is het zaak om u te beraden over ongediertebestrijding. Deze moet duurzaam zijn opdat u in de toekomst niet opnieuw door ongedierte geplaagd wordt. In stappen:

  • het begint met de juiste identificatie van het beestje. Hierbij kunt u bijvoorbeeld een val gebruiken;
  • daaruit volgt kennis van levenswijze, voortplanting en het optimale milieu van het dier;
  • daaruit volgen specifieke veranderingen in, om of aan uw huis waarmee voedsel, water, beschutting en nestelgelegenheid voor het ongedierte worden weggenomen;
  • daarmee maakt u het de beestjes onmogelijk verder te leven in uw huis.

Soms is het toch ook nodig het ongedierte weg te vangen of te doden.

Hulp nodig bij ongediertebestrijding?

Voor informatie en advies bij overlast van dieren in en om uw woning of bedrijf kunt u via Kijk op ongedierte contact opnemen met een ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via dit formulier. Wij zullen u zo spoedig antwoorden.

Wilt u in contact komen met een professionele ongediertebestrijder bij u in de buurt? Dat kan via Kijk op Ongedierte. Bel tegen lokaal tarief met 085 029 85 09. Een deskundige lokale ongediertebestrijder staat u direct te woord om uw vragen te beantwoorden. Ook 's avonds of in het weekend!


© 2015 Kijk Op Ongedierte